Програмата Buy A Hotel Room

Виго - пазителят на UTOPIA FOREST

 

Казват, че във всеки дом трябва да има поне по едно куче. Присъствието му прави семейната атмосфера по-пълноценна, а безусловната му любов и преданост го превръщат в незаменим приятел.

Е, щастливи сме, че имаме възможността лично да се убедим в това, защото семейството на UTOPIA FOREST се увеличи с още един почетен член, размахващ игриво опашка, щом чуе името Виго. Той е нашият талисман и пазител, превърнал се в нещо повече от добра компания и верен другар.

Ако сте го срещали отблизо, значи вече сте разбрали, че Виго не е обикновено куче, а расов чехословашки вълчак. И външният му вид не е единственият фактор, който го издава. В гените му са заложени най-изявените черти, получени при кръстосването на немска овчарка с карпатски вълк. Но за да ги забележите, ще Ви е нужно повече време в неговата компания.

Породата на Виго има своите характерни особености, които напомнят и същевременно я отличават от тази на неговите потомци. Тя съчетава в себе си силата, издръжливостта и осанката на карпатския вълк, допълнени от интелекта и темперамента на немската овчарка. Бързината, смелостта и изключителната активност на вълчака първоначално са били на особена почит при провеждането на специални военни операции. Впоследствие обаче породата започва да се отглежда с цел включване в спасителни служби, лов, спортни състезания, теглене, дресировка и др.

И само 60 години по-късно резултатите са налице. Качествата на четириногия представител са се развили до такава степен, че за относително кратко време той придобива завидни социални умения и способност да се адаптира към средата, в която се намира. Интересен е фактът, че изгражда силна връзка не само със стопаните си, но и с останалите членове на семейството, както и с други домашни любимци. За да се постигне желания успех в отглеждането му обаче, са нужни време, отдаденост и мотивация. И не по-малко количество любов.

 

 

Какво прави нашият Виго толкова специален? Неговата история, разбира се. Поводът да го направим част от нашето семейство беше желанието ни да обогатим своята бранд идентичност, да я обвържем с конкретен образ или символ, олицетворяващ утопичната природа около нас. И ето, че попаднахме на развъдник в Словакия, дал живот на три кучила от своето създаване през 2019 г. до сега.

Мирослава, собственичка на развъдника, взима под крилото си майката на Виго - Алба, която бързо печели сърцето ѝ и се превръща в закрилник на дома ѝ. Мирослава решава да продължи развъждането на невероятната по своята същност порода и създава своя развъдна станция с името KALIX WOLF. Изборът на това име не е случаен, защото Kalix е фамилията на баба ѝ, доживяла своето столетие. Мира решава да вложи символика в заглавието на своя развъдник с надеждата той да просъществува също толкова дълго, колкото е живяла и нейната баба. А това е само още една причина Виго да ни е толкова любим.

И ето – той до такава степен превзе сърцата ни, че трудно връщаме спомените за времето преди неговата поява в Utopia. Категорично можем да кажем, че животът ни с него стана по-динамичен, интересен, богат и вълнуващ. Ако още не сте се запознали с него, знаете къде да ни намерите – на мястото с най-живописната и прохладна гора, в която се прокрадва соленият морски бриз.

Съвсем скоро и всеки, който иска да си вземе нещичко от Виго за спомен, ще може да го направи на нашия мърч щанд! Виго ще бъде първото куче – талисман на туристически бранд в България, което ще има собствен набор от артикули, които винаги да пазят спомена за него и утопичната гора, дълго след престоя на всеки един наш гост!

 

 

Вижте други статии