Програмата Buy A Hotel Room

ТОП 6 плажа по Южното Черноморие

Плаж Силистар

Българското крайбрежие е дълго 378 км, от които 200 км представляват пясъчна плажна ивица с над 100 красиви плажове. Не е нужно да ходите до Бали или Малдивите, за да намерите екзотични заливи. Най-дългите и просторни пясъчни плажове се намират по Южното Черноморие, където освен популярни дестинации, все още са останали и девствени кътчета. Българското Черноморие е толкова необятно, че едва ли има човек, който е посетил всяко скрито място от него. Е, ние от UTOPIA го направихме, за да намерим перфектното утопично място за Вашата почивка! А става ли дума за плажна Утопия, то челно място в нашата класация за най-красивите плажове в България оглавява Плаж Росенец до UTOPIA FOREST. От всички тези 200 км ние избрахме мястото, което най-много се доближава до дефиницията ни за съвършен свят, свързващ ГОРАТА с МОРЕТО. В тази статия събрахме за Вас още красиви девствени плажове по Южното Черноморие, само на няколко километра от Utopia Forest, които да посетите по време на утопичната си почивка. 

1. Плаж Росенец - UTOPIA BEACH 

Плажът е естественият завършек на съвършения свят, събиращ в себе си живописната гора и  шума от морето, на които се наслаждавате в Парк Росенец в UTOPIA FOREST. Ако сте в търсене на спокойни плажове в България, то плаж Росенец, и по-точно Utopia Beach, е точното място за Вас – намира се само на 15 км южно от гр. Бургас и на пешеходно разстояние от Utopia Forest. Непренаселен пясъчен залив, заобиколен от красиви необятни скали и много зеленина, а пред Вас, където се сливат 50-те нюанса синьо на морето и хоризонта, се открива гледка към остров Света Анастасия. Природата е безспорно красива, но за да класираме Utopia Beach на първо място в нашата класация ТОП 6 плажове по Южното Черноморие, ни трябват всички съставки за плажна УТОПИЯ:

  • Спокоен плаж с всички удобства за утопичен релакс – чадъри, шезлонги и дори шатри
  • Най-добрите активности и водни забавления по Южното Черноморие
  • Вкусна храна и освежаващи коктейли от нашето заведение Utopia Beach – food/bar/fun
  • Безплатен паркинг 

2. Плаж Силистар -  където реката среща морето 

Започваме нашето приключение из девствените плажове по Южното Черноморие с най-крайната точка, почти до границата с Турция – плаж Силистар. Само на един час път с кола от Utopia Forest ще достигнете райското кътче, определяно за един от най-хубавите плажове в България. Гора, море, река, скали и дива растителност – всичко това, събрано на едно място отговаря изцяло на нашата представа за УТОПИЯ и рай на земята. Плаж Силистар е част от едноименната защитена местност, разположена в границите на Природен парк Странджа. Ето защо плаж Силистар е незастроен, обграден от гъсти гори, зелена растителност и редки защитени видове птици и животни. Там се влива едноименната река Силистар и тази пленителна гледка можете да видите само на това място. 

3. Плаж Велека 

Продължаваме търсенето на утопичен свят само на 5 км от плаж Силистар в посока Ахтопол, там където природата среща водата, във формата на море или река. Плаж Велека по устието на едноименната река ще Ви впечатли с естествена природна красота. Река Велека, която също е част от Природен Парк Странджа, се движи успоредно по морето и се влива в него накрая на пясъчната златиста ивица. Точно в тази симбиоза се крие очарованието на този плаж. От едната страна се любувате на тъмносиньото море и скалите, а от другата - на река и зелена гора. По този начин плажът е обгърнат и от двете страни с вода. Зелената гора контрастира със златистия пясък, а тъмните скали открояват сините отенъци на морето. Тези цветове ни карат да мечтаем, а още по-цветно става, когато се състои традиционния за това място Фестивал на хвърчилата.

4. Плаж Аркутино

Плаж Аркутино попада в защитената територия на резерват Ропотамо, което го прави защитен от застрояване и един от най-спокойните плажове в България. Дива природа, златисти пясъчни дюни и море, сякаш без край, с прекрасна гледка към Змийския остров – плажът е не само красив и обширен, но и лесно достъпен. Намира се само на 30 минути с кола от Utopia Forest, между курортите Свети Тома и Приморско. След като завиете в ляво от главния път, има място за паркиране и романтична дървена пътека сред пясъчните дюни, която Ви води до самия плаж. Платената зона с чадъри и шезлонги заема много малка част от ивицата, което го прави спокойно място, подходящо за лятна почивка с деца. Плаж Аркутино и резерват Ропотамо до него са идеално място за еднодневна разходка около Бургас и през есента, когато там цъфтят защитените бели пясъчни лилии, приличащи на нарциси. 

5. Плаж Перла 

Ние от UTOPIA смятаме, че „На море с деца“ е мисия възможна и се стараем да предоставим всички условия на семействата с деца, за да прекарат една незабравима семейна почивка при нас! Безспорно нашият топ избор за спокойно място на българското Черноморие е Utopia Beach, но ако се чудите още къде е най-добре на море с деца, то това е плаж Перла до Приморско. Той се намира само на 30 минути с кола от Utopia Forest, на 3 км северно от Приморско. Плаж Перла е разположен до бившата резиденция на Тодор Живков от социалистическо време. Едва ли е случайно, че е избрал точно това райско място на Южното Черноморие – заливът е плитък, водата е кристално чиста, а непосредствено до него се намира гората на резерват Ропотамо

6. Плаж Маслен нос

Ако тръгнете по черния път от бившата резиденция на плаж Перла, ще стигнете до най-затънтеното и спокойно място по Южното Черноморие – нос Маслен нос и мидения плаж до него. По черния път можете да вървите пеша около час спокойно ходене или да стигнете с джип или лодка. Освен с плаж Перла, можете да комбинирате посещението на Маслен нос и с тракийското светилище Бегликташ. За целта, от Utopia Forest поемете в посока Приморско и след влизане в града следвайте табелите за Бегликташ. С кола стигате само до някъде, след това следват два черни пътя – можете да изберете този от плаж Перла или екопътеката започваща от Бегликташ (линк към  статията за екопътеките). Маслен Нос е истинска дефиниция за утопично преживяване "На море в гората". Това е най-източната точка на Странджа планина и дом на множество застрашени растения и животни. Накрая на носа се издига морски фар, който е част от военна територия, но на мидения плаж под него можете да се насладите на закътан, ослепително бял, обграден от красиви скали и обсипан с миди залив. За едно истинско утопично преживяване Ви препоръчваме наем на велосипеди наем на велосипеди от Utopia Forest и еднодневна обиколка на плаж Перла, Маслен нос и Бегликташ. 

В тази класация се постарахме да открием за Вас все още диви и незастроени плажове по Южното Черноморие, които се доближават максимално до нашата представа за утопично място, където се срещат ГОРАТА и МОРЕТО. Ако сте в търсене на по-популярни плажове, то само на 15 минути с кола от UTOPIA FOREST се намират плажовете: Царски Плаж, Плаж Крайморие, Плаж Хармани и Плаж Дюни. За тези от Вас, които предпочитат забавления по Южното Черноморие и спокоен плаж, на крачка от Utopia Forest Ви очаква Utopia Beach, до който ежедневно предлагаме безплатен превоз. Очакваме Ви!

Вижте други статии