Програмата Buy A Hotel Room

Утопичните Базари на Хотел UTOPIA FOREST!

Когато си поставим за цел да направим нещо специално - то просто ни се получава. Минаваме през страхотни идеи, хвърляме всички сили и после очакваме резултата! Така решихме да направим и с един тип събития, които станаха традиционни за UTOPIA FOREST - горските базари! Те са наша сбъдната мечта и чрез тях не просто превръщаме досадното пазаруване в горска магия. Не - те са нещо много по-специално! За тях ще ви разкажем набързо в настоящата статия, с надеждата да подбудим интереса ви и да ни посетите при следващите издания на горските ни базари!

Нали знаете, че вече става все по-трудно да открием качествени продукти, които да не са плод на типичната за времето ни масовост? Все повече ни се налага да правим компромиси с нискокачествени материали, зле мотивирана работна ръка и бърза работа. Има неща, които искаш да подариш от сърце или просто притежаваш за себе си, но да са произведени с любов, старание и истинска страст. Може би поради тази причина различните малки работилнички и неизвестните малки производители стават все по-търсени източник на подарък!

Така и ние решихме да “дадем” гората за изява на местни и национални производители, художници, артисти, или така да се каже майстори в своите среди. Идеята беше да съберем колкото можем повече от тях на едно място, да го превърнем във вълшебен горски хендмейд базар, и да дадем на своите гости шанса да се запознаят отблизо с изкуството, производството и изкуството в производството на родни таланти.

Нека разкажем какво предприехме и какво се получи.

Атмосферата на Горските Базари в UTOPIA FOREST

Това, което прави горските базари в UTOPIA FOREST различни от всеки един друг базар е атмосферата! Магическата обстановка в гората ни дава възможност да изпълним задачата по изграждане на едно изживяване, както никой друг не може. Ние не просто “разгъваме” малки щандове около хотела, а се стараем да пресъздадем един магически горски хендмейд базар, в който обаче да не липсват никакви удобства. 

Подобни събития, до голяма степен и с фестивален характер, най-често се посещават по градските площади и главни алеи, но веднъж стигнали края на пазарчетата по тях сме изненадани от червеният светофар и забързаният трафик. Освен това хората, които ги посещават, често са твърде много и не можете да разгледате добре сергиите от навалиците пред тях. 

Забързаното градското ежедневие бавно се прокрадва дори в тези местенца и нещата бързо губят чара си. В UTOPIA FOREST всички са дошли да се потопят в атмосферата на гората, да разгледат отблизо всичко, което предлагат творците и да не бъдат припирани нито от околните, нито от времето. 

Ако на някого му липсват скарите и пийването от традиционните градски площади - погрижили сме се и за тази част от задачата! Външното барбекю на хотела работи на пълни обороти за вас, а от него можете да си вземете любими балкански специалитети, току що свалени от скарата и да ги “прокарате” с греяно вино, бира или каквото друго ви се прииска.

Творците на Горските базари в нашия хотел

Друг начин, по който се различават нашите събития, е че присъстват само доказали се производители. Подчертаваме думата производители и я допълваме с творци. Тук няма да намерите сергия на която се препродават стоки. Всички продавачи представят личното си производство и творчество, което са създали с двете си ръце и гарантират за качеството му със собственото си име или бранд. Ако сте почитател на ръчно изработените изделия, горските базари ще ви допаднат много! 

 

По принцип, за да се сдобиете с подобни находки, е необходимо да ровите в различните социални мрежи и интернет с часове. Да не говорим, че има и доста изобретателни търговци, които препродават изделията на други или не влагат същите материали и любов в продуктите си, но не пропускат да отразят “хендмейд” фактора в цената.

В UTOPIA FOREST се стремим да изградим приятелски отношения с всеки артист, доказал се по някакъв начин, който успява да донесе усмивка на своите клиенти с всяко изделие. Това е причината да залагаме единствено на знакови handmade български творци. Така и ние сме сигурни, че гостите ни ще останат доволни, не само от преживяването, но и от покупките си. Като допълнение към това, сме много доволни, че промотираме и подпомагане българските автори и родното - българското производство и малък бизнес.

Все още сме развълнувани от резултатите, както и споделените с нас добри впечатления от гости, които са крайно доволни от първите два горски пазара. Дотук съумяхме да организираме коледен горски базар, както и един за любовта и виното, посветен изцяло на празниците Трифон Зарезан и Св. Валентин. Много снимки от тях, можете да разгледате в нашата Facebook страница.

Определено смятаме да превърнем тези малки хендмейд фестивали в неотменна традиция на UTOPIA FOREST, защото виждаме и колко много заряд носят на всички наши посетители, гости, творци и занаятчии. Благодарим на всички, които бяха част от първите ни два утопични базара и на всеки един, който си отиде от тях, отнесъл вкъщи нещичко от щандовете на прекрасните ни участници. 

Вижте други статии