Програмата Buy A Hotel Room

UTOPIA FOREST събуди Лъвски сърца в първия приключенски триатлон в България - Lion Heart Utopia!

Спортът и приключенията са неизменна част от Utopia Forest. Представете си какво би било, ако ги съчетаем и добавим в картината шума от морето, природните богатства на Странджа планина, тайни горски пътеки и мистичен остров? И всичко това, събрано в едно състезание, което ни предизвиква да надскочим собствените си възможности и да събудим своите свръхчовешки сили, своето „лъвско сърце“! Нима това не звучи като една неосъществима мечта, съвършен свят... утопия?

UTOPIA FOREST спомогна това приключение да стане реалност и първият приключенски триатлон в България вече е факт! Съвместно със Сдружение „Лъвско сърце“ и Сдружение „Активен живот“ организирахме първия по рода си олимпийски крос триатлон с приключенски характер Lion Heart Utopia!

С какво „Лъвско сърце Утопия“ бе по-различен от традиционните триатлони?

 

Мястото

В началото ви описахме една съвършена картина – място, на което гората среща морето, място, на което можем да усещаме морския бриз и да дишаме горски въздух. Всички знаем, че има само едно такова място – Utopia Forest. Сигурни сме, че още при споменаването на природните богатства на Странджа планина, в главата ви изникна природен парк "Отманли“ до гр. Бургас и прекрасната гора на Utopia. Какво по-добро място от горските пътеки и плажа на парк „Росенец“, където да се разиграе триатлонска битка, търсеща безграничните човешки възможности.

Природата

Лъвът е цар в дивата природа. Ето защо, именно там всеки от нас може да открие своето „лъвско сърце“ и да се спусне в съревнование със самия себе си. Вълнуващата надпревара „Lion Heart Utopia“ бе вдъхновена от любовта ни към богатствата на нашата приказна природа и свободата, която тя ни дава. Свободата да бъдем герои, да усетим силата на мистичната планина на траките и да се вдъхновим от техните подвизи, това е свободата да вярваме в собствените си свръхсили!

Adventure

Това, което отличи „Лъвско сърце Утопия“ от стандартните триатлони, беше добавеният приключенски елемент към традиционните за триатлон етапи. Това беше единственото по рода си състезание, което съчета познатите ви етапи - плуване, колоездене и бягане, но в различна обстановка – сред дивата природа. Тъй като участниците стартират и финишират от различни места, събитието „Lion Heart Utopia“ може да бъде причислено към така наречените „adventure“ състезания (надпревара с приключенски характер).

Плувахме в любимото ни Черно море, преодолявахме мистичен планински връх, колоездихме и бягахме по тайнствените горски пътеки на парк „Росенец“ в нашия Странджански край. С тези олимпийски дестинации, макар и по-къси „Лъвско сърце Утопия“ се доближи концептуално до Ултра крос триатлона Лъвско сърце – основоположник в серията крос триатлони в България.

Как премина първия по рода си “приключенски крос триатлон” в олимпийски дистанции у нас?

Датата беше 24 юли. Мястото вече е ясно – нашата прекрасна гора в парк „Росенец“ и местност „Бакарлъка“ в Странджа планина, както и остров Света Анастасия. От него стартира състезанието с километър и половина плуване в открити води до плаж „Росенец – Север“, като това беше първия етап – Плуване.

Във втория етап участниците се изправиха пред 40 километра колоездене през горския лабиринт в Странджа планина. Уилям Блейк е казал: "Велики неща се случват, когато хора и планини се срещнат." Е, нашите „лъвски сърца се срещнаха с предизвикателството - връх „Бакърлъка“, и го преодоляха! Това е нещо Велико!

Победителите

Победителите са хората, които ни мотивират. Нас – да продължаваме да организираме такива събития, за да покажем, че всеки от нас е способен да надскочи себе си. Вас – да се борите, да мечтаете, да искате, да успявате, защото мечтите се сбъдват и няма невъзможни неща! Съвършеното съществува и то се нарича Утопия! Мечтата се сбъдна и на Данаил Велинов, който е нашият голям победител. След него се нареди баща на пет деца и бивш национален състезател по триатлон Иван Гръблев. Да, има такива хора!

И да, възможно е да съчетаваш удоволствието с тренировките, възможно е да си пример за децата си, а защо не и да спортуваш заедно с тях? Целта на Utopia Forest е именно това – спорт на открито, заедно със семейството, сред вълшебна природа, и всичко това съчетано с почивка! Само на крачка от второ място, с разлика от едва минути на трето място, се класира Йордан Андреев от отбора на Спортен клуб Лъвско сърце. Пожелаваме му на следващия триатлон тези минути да бъдат в негова полза!

Нали не помислихте, че триатлонът е спорт само за мъже? Не! Всички знаем, че жените притежават истински „лъвски сърца“ и го показват ежедневно. Това доказа и изключителната Христина Козарева, която стана победителка при жените и зае 7-мо място в генералното класиране сред всички участници. Тя постави рекорди за най-бързо преминаване на етапите бягане и колоездене при дамите.

След нея се наредиха Виктория Данова на второ място и Ивета Костадинова на трето място. Още една жена показа впечатляващи резултати и това е националната състезателка по плуване Габриела Георгиева, която надплува всички участници в надпреварата, като преодоля бурните морски вълни за едва 20 минути.

В отборната битка победителите в отбор от двама са FitSpo Team в състав Йордан Георгиев и Александър Жеков, а при отборите от трима на първо място са отбор “Велораптор” в състав: Калин Русев, Андрей Граховски и атлета от националния отбор по планинско бягане на България Мирослав Спасов.
Благодарим от сърце на всички, които се включиха в „Лъвско Сърце Утопия“! Вие сте нашите вдъхновители, нашият смисъл, нашата причина да продължаваме напред и да бъдем дръзки в мечтите си!

Доброволците – нашите победители

В организацията на това събитие се включиха 60 сърдечни доброволци, на които сме безкрайно благодарни! За нас те са победители, защото без тях реализацията на „Лъвско сърце Утопия“ не би била възможна.

Идеята, целта и бъдещите мечти

Идеята за организирането на приключенски крос триатлон именно в парк „Росенец“ идва от собственика на Utopia Forest Кристиан Киров, който от години е запален по триатлона като спорт и се готви усилено за ултра крос триатлона „Лъвско сърце“ през септември в Приморско. Ежедневното офроуд колоездене из горския лабиринт на Странджа планина и усилените тренировки за триатлона естествено доведоха до идеята за претопяването му в бизнес план – Utopia Forest да стане домакин на „Лъвско сърце Утопия“.

Като съорганизатори на „Lion Heart Utopia“ ние си поставихме цел, не само да участваме в организацията на първия приключенски крос триатлон в България, но и нещо много по-важно – да популяризираме спорта триатлон у нас и да засилим интереса към спорта на открито сред природното наследство на област Бургас. Съдейки по блясъка в очите на участниците на снимките, с гордост можем да заявим, че успяхме, и ще продължаваме да търсим вашите „лъвски сърца“!

Всяко вълнуващо приключение има своя край. Приключението „Лъвско сърце Утопия“ приключи, но не и нашите мечти! А те са още по-големи и още по-щури, защото човек е голям, колкото са големи мечтите му!

Ако питате за цената на мечтата, за финал ви вдъхновяваме да мечтаете с едно стихотворение на големия Людмил Янков, с надежда догодина да се срещнем пак - в още по-големи проекти, с още по-големи мечти!

„Не питай за цената на мечтата
бори се, литвай, падай и умирай!
Носи я винаги напред – в ръката,
възкръсвай, ставай, искай и намирай!
Не я затваряй в себе си, в душата…
Изправен дишай, никога не спирай,
мечтай за радостта, за красотата.
С възторг и трепет, с вяра в чудесата –
тя ражда и мира, и светлината,
с кръвта заплаща любовта и свободата.
Не питай за цената на мечтата.“

 

Вижте други статии