Японски уикенд в Utopia / 27 - 29.11

Японската култура е стара колкото света и необятна колкото вселената. Тя е прочута с изтънчената си кухня, изискани ритуали и традиционните си изкуства.
Екипът на Utopia си поставя амбициозната задача да пренесе част от Япония при нас. Ще ти дадем един различен уикенд, в който ще те заведем в страната на изгряващото слънце, чрез различни уъркшопи, рисуване, лекции и дегустации.
"Качвай се на самолета", отлитаме за Япония...
 
 
Програма:
 
27.11 / петък
20:00 - презентация и дегустация на традиционни японски уискита
 
28.11 / събота
10:30 / 12:30 - уъркшоп изработка на Оригами, воден от Катя Богоева. Тя от 14 години се занимава с изработка на Оригами, като любимият й стил са Оригами Кусудама. Има две реализирани изложби в Бургас и Варна, в колаборция с Esteo на тема Японско изкуство. Организира редица уъркшопове за деца и възрастни.
 
14:30 / 16:30 - уъркшоп рисуване на йероглифи и калиграфия, воден от Иван Янков Esteo. Той започва да рисува графити още през 2001 година. И за 19 години на сцената се превърна в един от най-търсените артисти в тази сфера. Оставил е множество цветни стени по целия свят. Участвал е в десетки фестивали из цяла Европа - Гърция, Полша, Румъния, Сърбия, Чехия, Германия, Австрия и Испания.
 
18:00 / 19:30 - уъркшоп "суши мастър", воден от шеф Кристиян Косев. Един от шеф готвачите на ресторант Utopia Garden ще ни покаже много тънкости при изработката и приготвянето на традиционно японско суши.
 
29.11 / неделя
10:00 / 11:00 - демонстрация на японско бойно изкуство - олимпийско карате, стил шотокан! Деца от спортен клуб „Цанев-клон Бургас“ ще направят специална демонстрация на техника и бункай. Ще разкажем за бойното изкуство карате и трансформирането му в спорт. Историята е много интересна и ясно показва, защо карате се е превърнал в най-масовия по численост спорт в света, при децата.. Едни от най-значимите успехи на клуба са три медала от Европейското първенство по шотокан и множество медали от турнири в Румъния, Хърватия, Германия и Турция. Инструктор е Йован Атанасов, многократен национален шампион на България, бронзов медалист от Европейското първенство по шотокан през 2018 год. и с множество медали от международни турнири.
 

Вижте други събития