Програмата Buy A Hotel Room

"Сладка фабрика" с Ради Стамболов и Борислав Екзархов

???? Всички обичаме шоколад и сладките изкушение! Още по-хубаво е, когато тези сладки изкушения са приготвени от самите нас и носят вкуса на домашния уют...
???? На гости в Utopia идват двама от най-добрите български ШЕФ сладкари Ради Стамболов и Борислав Екзархов от Gavrosh Gourmet. Те ще ни разкрият тайните на съвършения десерт!

Очакваме те на един приказно сладък уикенд от 19 до 21 ноември!

❓Какво ще научиш❓

???? как се правят белгийски трюфели

???? как да направиш неповторим френски макарон 

???? как се приготвя най-пухкавият и вкусен крем за френски макарон

???? как да приготвиш "Крем Брюле" с джинджер и вишни 

???? как работят двама от най-добрите Шеф сладкари в България

............................................


Уикенд "Сладка фабрика" с Ради Стамболов и Борислав Екзархов

???? 19/21 ноември

ℹ️  Програма

Петък / 19 ноември

14:00/18:00 - настаняване

18:30/20:00 - кулинарна работилница и дегустация с Ради и Боби /приготвяне на белгийски трюфели/

Събота / 20 ноември

10:30/12:00 - кулинарна работилница и дегустация с Ради и Боби /как да направя неповторим френски макарон/

17:30/19:00 - кулинарна работилница и дегустация с Ради и Боби /приготвяне на кремове за френски макарони/

Неделя / 21 ноември

10:00/11:30 - кулинарна работилница и дегустация с Ради и Боби /приготвяне на "Крем Брюле" с джинджер и вишни/

✅ Цена 240 лв/човек

*цената е при двойно настаняване в двойна стая

............................................

????‍???? Chef Chocolatier Ради Стамболов следва доцентура в Италия, специализира във Виена, работи за престижни вериги хотели по света, участва в рекорд на Гинес. Познат на публиката като безмилостно жури в кулинарно състезание. Години наред работи за каузата EU mini Chefs - Европейски ден за здравословно готвене и хранене за деца! Вицепрезидент на Европейската кулинарна организация за България и член на академичния борд на първата кулинарна академия в България. С подбрани екипи е приготвял храна за над 50 министър председатели, президенти и кралски особи. Работи в тандем със Chef Борислав Екзархов, с когото заедно основават “Pastry Club България” и “Pastry Academy”.

 А от всичко това по-важното е, че във вените му тече шоколад!

Приготвя молекулярни десерти в епруветки, козунак в пералня и тапаси с ютия на дървени въглища, поднася шейкове забъркани с канго.. Работи с – 196С за галактически сладолед, изненадва на партита със светещи UV шоколадови инсталаци..

Произвежда първото в света шоколадово суши! Прави първия в България шоколад с QR код, трансформира любимия ви алкохолен коктейл в десерт!

 

????‍???? Chef Борислав Екзархов е един от най изявенините представители на сладкарската гилдия в България! Започва кариерата си в хотел Шератон София през 1991 г като сладкар. Пет години по-късно заема поста Главен сладкар. Борислав Екзархов споделя, че работата в хотел Шератон освен голяма чест е била и отговорност да задоволи вкусовете на известни гости като Крал Густав (Швеция), Принцеса Анна (Великобритания), Крал Хуан Карлос (Испания), Кралица Беатрикс (Холандия), президентът на САЩ Бил Клинтън, Kанцлерът Хелмут Кол (Германия) и много други светски персони посетили България  до 2002 г.

Обича да експериментира -”Трансформации” е негов проект свързан с трансформирането на нетрадициони за сладкарството храни в изкусителни десерти.

От 2011 г. е член на журито на Националната Кулинарна Купа на България организирана от Българска Асоциация на Професионалните Готвачи в категория Най добър Сладкар, както и член на журито на Първото Дефиле на „Дизайнерски торти” през 2012 г.

През 2014г. започва съвместна дейност с Ради Стамболов в „Гаврош”- фирма с 20 годишен опит. В портфолиото на фирмата се отличават проекти като Галактически сладолед с течен Азот и Торта от бъдещето с 3D визуализация.

През Септември 2015 учредява “Pastry Club Bulgaria” заедно с Ради Стамболов.

През Май 2017 учредява “Pastry Academy” заедно с Ради Стамболов.

 

 

Вижте други събития